World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Landmacht voertuigen--> -->
Boxer (Duitsland, Nederland)

De Boxer is een wiel-pantservoertuig met als bewapening een 7.62 en 12.7 mm machine geweer en een 40mm granaat werper voor het transport van infanteristen. De boxer is een een internationaal project tussen de Duitse Industrie (34% Krauss-Maffei Wegmann, 16% Rheinmetall Landsysteme) en Nederlandse Industrie (50% Stork). De Boxer zal worden gefabriceerd door DDVS in Geldrop.


Gebruikers
De Boxer is inmiddels besteld door Duitsland (1) en Nederland (2). Inmiddels heeft Groot-Brittannië de Boxer opgenomen in het door Engeland opgestelde Future Rapid Effects System (FRES) (3).

 

1. Duitsland

 


2. Nederland

De Boxer wordt gedefinieerd in Nederland als het Groot Pantser Wielvoertuig (GPW) ter vervanging van de YPR-765 bij de Nederlandse Landmacht. Nederland heeft 200 boxer pantservoertuigen besteld. De voertuigen dienen als command & control en medisch. Voor troepentransport wilde de Landmacht een rupsvoertuig en heeft daarvoor de Zweedse CV-9035 gekocht.


3. Groot-Brittannië
De Britse Landmacht heeft de Boxer aangesteld als
kandidaat in het door hun opgestelde Future Rapid Effects System (FRES) samen met de Piranha van GD UK en de VBCi van Nexter.


Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © 2004-2022 Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 12 Mei 2012