World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM

Landmacht materieel--> -->
Dingo (Duitsland)

De Dingo is een pantservoertuig welke is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Krauss-Maffei Wegmann. Er bestaat een Dingo 1 versie en een Dingo 2.
Dingo 2
De dingo 2 pantserwielvoertuig is de opvolger van de Dingo 1. De dingo 2 kwam leverbaar in 2000 en is getest onder allerlei omstandigheden. Het voertuig kan maximaal 8 troepen vervoeren en verzekert de hoogste level van bescherming tegen moderne handwapens (tot 7.62 mm kaliber), artillerie fragmenten, anti-personen en anti-tank mijnen en tegen NBC aanvallen.
De Dingo 2 haalt een maximum snelheid van meer dan 90 km/h en heeft een actieradius van ongeveer 1000 Km. Het voertuig is lucht vervoerbaar door een C-160 Transall, C-130 Hercules en de A400M.
 


Gebruikers

België
België heeft 220 stuks Dingo II pantservoertuigen gekocht - met een optie voor nog eens 132 voertuigen - voor de landcomponent (landmacht) in het kader van het door hun opgestelde MPPV-programma (Multi Purpose Protected Vehicles). Het voertuig zal tussen 2007 en 2012 in het Belgische leger komen. Er worden 5 verschillende versies gekocht:
- troepentransport ( 8 personen)
- commandopost ( 6 personen met Remotely Operated Self-defenceStation (ROSS), Battlefield Management System (BMS) en 3 werkposten voor Command, Control & Informatie systemen (C²IS)
- Ambulance versie (3 personen en maximaal 5 gewonden)
- voorwaartse waarnemers versie (4 personen, werkpost ROSS en 2 werkposten voor de voorwaartse waarneming)
- slagveldbewaking (5 personen, werkpost BMS en een werkpost slagveldbewaking).

Oostenrijk
Oostenrijk heeft 20 Dingo 2 voertuigen besteld. Daarvan is op 9 mei 2005 de eerste aan de Oostenrijkse Landmacht overhandigd. De voertuigen dienen voor personen transport missies.

Duitsland
Duitsland heeft 52 Dingo 2 voertuigen besteld voor de Duitse Landmacht. De Duitse landmacht gebruikt al Dingo 1 pantservoertuigen. De Dingo 1 is onder andere gebruikt tijdens de ISAF missie in Afghanistan, zie foto.


Israël
Israël heeft ook een order geleverd voor de levering van de Dingo maar de Duitse regering heeft het bedrijf geen toestemming gegeven voor een levering van het pantservoertuig. De regering vreest dat Israël het voertuig zal gebruiken in de bezette Palestijnse gebieden.

Dingo 1
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 27 Juli 2010