World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Landmacht materieel--> -->
Puma

De Puma is een nieuw pantser rupsvoertuig voor het Duitse leger en is uitgerust met het 30mm Mk30-2/ABM Mauser kanon en een 5.56mm mitrailleur. De Duitse Landmacht heeft inmiddels 405 voertuigen besteld.
De ontwikkeling van de Puma werd uitgevoerd door Rheinmetall Landsysteme en Krauss-Maffei Wegmann. De bemanning van een Puma bestaat uit: een chauffeur, commandant en een schutter.
Daarnaast is er plaats voor 6 infanteristen met bepakking. De Puma is luchttransporteerbaar door middel van een A400M transport vliegtuig (nog in ontwikkeling).

Versies
Er zijn 2 versies ontwikkeld, de A en de C. De A is meer geschikt voor vredesoperaties en de C versie is de A versie met extra aangebrachte bescherming.
 

Elektronica
De Puma beschikt over Softkill infrarode decoys waarmee hij inkomende anti-tank projectielen kan detecteren en onderscheppen. Door het toepassen van moderne elektronica digitalisering van waarnemingssystemen kan de puma gebruik maken van grote displays. Met camera systemen kunnen de infanteristen van binnen zien wat er rondom het voertuig afspeelt. Ook heeft de puma NBC bescherming.

Gebruiker(s)
De Puma is tot op heden alleen in gebruik bij Duitsland (1).

1. Duitsland
Op 8 november 2007 berichtte Krauss-Maffei Wegmann dat groen licht heeft gekregen voor de levering aan de Duitse Landmacht. Het betreft een order voor 405 Infanterie Gevechtsvoertuigen (IGV) ter vervanging van de huidige Marder pantservoertuigen.
In 2004 gaf het Duitse leger opdracht voor de productie van 5 pre-serie voertuigen met een totale waarde van 350 miljoen euro.

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 27 Juli 2010