World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
--> -->
EMB 145H Erieye (Brazilië, Zweden)

De EMB 145H Erieye AEW&C is een modern lange-afstands radarvliegtuig (mini-AWACS) ontwikkeld door Ericsson. AEW&C betekend Airborne Early Warning & Control. De EMB is een nieuw vliegtuig voor Inlichtingen, verkenning en bewakingsmissies. Hoofdzakelijk dankzij het Erieye "multimode active phased-array Doppler radar mission system" - ontwikkeld door Ericsson - en het in het vliegtuig aanwezige command & control en geavanceerde datalink suite.
Het vliegtuig is een Embraer ERJ-145 dat ontwikkeld is door de Braziliaanse vliegtuigbouw Embraer met eraan toegevoegde militaire systemen. In het vliegtuig is plaats voor 5 gevechtsleiders. Het vliegtuig is besteld door Mexico (2 stuks), Brazilië (4 stuks), Griekenland (4 stuks) en Italië (misschien). Het vliegtuig heeft de AEW&C vereisten van detectie en traceren van doelen over 450 km over land en water.
 

Griekenland
Er zijn 4 vliegtuigen gemaakt in opdracht van de Griekse luchtmacht.
Het vliegtuig is van de civiele vliegtuigfabrikant Embraer uit Brazilië, hoofdaannemer is Ericsson uit Zweden, de elektronica is van Thales uit Frankrijk en de elektronische oorlogvoeringsystemen van Elettronica uit Italië.
De productie van de vliegtuigen geschiedde in Brazilië waarna de vliegtuigen werden overgevlogen naar Zweden voor de radar en elektronica en de testvluchten etc. De Elektronica is zoals gezegd afkomstig van Thales uit Frankrijk. In het vliegtuig zijn zoal geclassificeerde systemen ingebouwd zoals crypto-apparatuur voor de radio's, Link 11, Link 14, Link 16 datalinks en elektronische afluisterapparatuur. Griekenland zal de vliegtuigen gebruiken voor bewaking van het Oostelijke deel van Middellandse zeegebied tegen terroristische organisaties.

Brazilië
Brazilië heeft een bestelling geplaatst voor 5 AEW&C vliegtuigen en 3 EMB-145 RS Vliegtuigen. Deze laatste Embraer-145 Remote Rensing vliegtuigen worden gebruikt voor omgevingbescherming, grensbewaking en ondersteuning van ontwikkeling in het Amazone gebied. Deze vliegtuigen opereren vanaf de Braziliaanse vliegbasis Annapolis.

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 14 Juli 2010