World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM

Militaire helikopters--> -->
RAH-66 Comanche (Verenigde Staten)

De Amerikaanse Comanche helikopter was nog in ontwikkeling maar het project bij Boeing en Sikorsky is in februari 2004 gestopt na afzien van het de Amerikaanse landmacht. Er zijn slechts 2 helikopters geproduceerd. Er waren al 8 miljard dollar aan ontwikkelingskosten in het project gestoken sinds 1983.
De heli was oorspronkelijke ontworpen om in Europa boven de Duitse slagvelden met behulp van laserapparatuur samen met Apache helikopters, West-waarts trekkende Sovjet tanks te vernietigen. De comanche zou volgens defensiespecialisten niet voldoende zijn tegen moderne vijandelijke raketten en artilleriesystemen. Na operaties in Afghanistan en Irak blijkt dat een aanvalshelikopter zoals de Apache uitermate kwestbaar is tegen primitieve ongeleide luchtdoelraketen en gewone wapens.
 

Techniek
De Comanche zou bezitten over stealth eigenschappen maar na ontwikkeling bleek de comanche vele malen minder stealth dan van te voren de bedoeling was.
De heli werd ontwikkeld door de 2 Amerikaanse luchtvaartbedrijven Boeing en Sikorsky. De bemanning bestond uit 2 personen. De maximale snelheid was 328km/h. Als bewapening had de comanche een 20 mm machine geweer, hellfire en stinger raketten.

Verenigde Staten

In plaats van aanschaf van de Comanche zullen de Verenigde Staten nieuwe Apaches en vliegende verkenningsrobots kopen.

Nederland
Het stopzetten van de Comanche is voor Nederland goed nieuws omdat nu alle nieuwste technieken die in de comanche zouden komen in de Apache zullen worden verwerkt.


De enige 2 comanche helikopters die zijn gemaakt

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 1 Maart 2011